6 december 2015

SD visar sitt sanna ansikte

Jag tror att de flesta som läser detta kan instämma att Röda Korset gör ett fantastiskt jobb. Det märks särskilt tydligt i dessa tider med Skåne och Sveriges stora flyktingmottagande där volontärer gör hjälteinsatser varje dag för att hjälpa människor som har flytt krig och förtryck.

Därför blev jag förbryllad och irriterad när SD på onsdagens hälso- och sjukvårdsnämnd spydde galla över röda korset och till och med föreslog att Region Skåne skulle lägga ner allt samarbete med Röda korset.

 Detta trots att röda korset hjälper Region Skåne med exempelvis att hjälpa krigs och tortyrskadade, utan deras hjälp skulle inte flyktingar få samma hjälp och stöd.

Vi föreslog istället att hälso- och sjukvårdsdirektören bör se över hur Region Skåne kan hjälpa Röda korset i sitt arbete med att ge vård till flyktingar. Det är särskilt viktigt när den ökade belastningen har medfört att det är upp till ett års väntetid för att få hjälp, det är oacceptabelt. 


Det blir allt tydligare att SD inte är ute efter att hjälpa flyktingar utan deras enda agenda är att slänga ut alla flyktingar från Sverige och se till att inga nya flyktingar tar sig in i Sverige. Ett sådant samhälle vill inte jag leva i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar