1 september 2009

Ensamkommande flyktingbarn

Nedan stående är en del av ett pressmeddelande som skickades utfrån femklövern idag:

"Situationen i Skåne för de ensamkommande flyktingbarnen som söker asyl blir alltmer alarmerande. Vi nås av rapporter från handläggare runtom i Skåne, inte minst från de större städerna, om att det är svårt att skapa hållbara lösningar. Många av dessa barn som anländer utan vårdnadshavare fastnar i tillfälliga boenden. De som har flytt länder som är plågade av militära konflikter och bär på traumatiska upplevelser är särskilt utsatta.

Rolf Tufvesson, regionråd och ordförande i Beredningen för integration och mångfald, kommer därför att bjuda in till ett högnivåmöte för alla inblandade parter i Skåne; kommunerna, Kommunförbundet Skåne och Länsstyrelsen. "

Själv har jag tagit initiativ så att det på de samarbetsträffar vi har med kommunernas social- och omsorgsnämnder i de olika regiondelarna kommer detta upp som ett diskussionsärende. På fredag har vi ett sådant möte i den nordöstra hörnan och då kommer representanter för migrationsverket och länsstyrelsen att delta för att informera och vara med i diskussionen.
Det är viktigt att vi alla drar vårt strå till stacken för att lösa ett angeläget problem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar