24 april 2010

Var har S varit i denna fråga tidigare?

Idag meddelar de rödgröna att de kommer att driva på i Regionfrågan om de vinner valet. Enligt Österberg är det nödvändigt för att klara av sjukvårdens utmaningar. Det är alldeles rätt att det är en del av sanningen, men de stora skälen till Regionförstoring ligger i en hel del andra utmaningar. Vi måste ha starkare Regioner för att klara av utmaningar kring tex infrastruktur, arbetsmarknad och regional utveckling.

Det finns givetvis en mängd andra skäl för att arbeta för större Regioner i Sverige. Men frågan jag kan ställa mig är hur förankrat de rödgrönas besked är. I frågan om en eventuell Regionförstoring i södra Sverige är det inga av de rödgröna som har kunnat ge ett tydligt besked om vad de vill. Folkpartiet i Skåne, Blekinge och Kronoberg är det enda parti som kan ge ett tydligt besked i denna fråga. Vi är mycket positivt inställda till en Regionförstoring men också till att mer makt decentraliseras från Staten till de större Regionerna. Vad jag har kunnat läsa mig till om de rödgrönas utspel så får vi här inga tydliga besked. Vi är övertygade om att det är bra om beslut kan fattas så nära medborgarna som möjligt. Det är givetvis inte alla frågor som kan decentraliseras då det inte blir en effektiv beslutsnivå.

Välkommen tillbaka Österberg när du dels läst på kring skälen kring en regionförstoring, dels när du kan presentera vad dina partikamrater vill ute i regionerna. ¨

KB
HD
Metro BLT SvD Sydöstran SkD NSk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar