19 augusti 2014

Socialdemokraterna och välfärdsföretagen

I fredags var det regiondebatt på Sydnytts hemsida och för Folkpartiets del deltog min regionrådskollega Mats Persson. Mats ställde då återigen frågan till Henrik Fritzon hur Socialdemokraterna tänker sig att det ska kunna finnas kvar privata vårdcentraler om man inför vinstbegränsningar. I debatten säger Henrik Fritzon (50 minuter in i klippet) "Vi har inte sagt att man inte får gå med vinst..." ändå har hans eget partidistrikt på distriktsstämman 2014 på våren bifallit en motion som säger att alla vinster ska återföras till verksamheten. Ett sådant förslag innebär i praktiken att företag inte kommer kunna finnas kvar. Vilken sjuksköterska eller läkare säger frivilligt upp sig från sin anställning och tar en stor personlig ekonomisk risk för att starta sin egen mottagning om det inte finns någon möjlighet att kunna få tillbaka lite avkastning på satsade pengar och nerlagd tid?

Utöver det har hans partikollega Andreas Schönström (1:e vice ordf i kommunstyrelsen och kommunalråd i Malmö) yttrat de numera välkända orden "Festen är slut - dags att dra" med hänvisning till att privata bolag ska ut ur välfärdssektorn.

Henrik Fritzon sa i debatten i Sydnytt att vi i Folkpartiet inte lyssnat på vad Socialdemokraterna säger, men problemet är att man får olika besked av olika Socialdemokrater. Väljarna förtjänar tydliga svar, även från Socialdemokraterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar