7 december 2014

Två tydliga budgetalternativ står mot varandra vid nästa veckas Region Fullmäktige



Nästa vecka börjar med två hektiska dagar för mig och alla 149 ledamöter i Region Fullmäktige då ska Region Skånes budget debatteras och beslutas om. En budget som påverkar alla runt omkring oss allt från Kristianstadsbon till Malmöbon. Det är också nu som skåningarna tydligt kan urskilja vilka partier som håller det de lovade i valet.

Det är två tydliga vägval som står emot varandra: Ett svagt minoritetsstyre som gång på annan gör avkall på sina vallöften som i ena andetaget pratar om en utsträckt hand och samarbete men i andra andetaget när journalisterna har lämnat rummet förvandlas den utsträckta handen till en knuten vänster näve.

Mot den styrande minoriteten står en enad allians som lägger fram en gemensam budget som satsar mer på sjukvården och kollektivtrafiken än minoritetens. En budget som tydligt prioriterar vårdcentralerna och som ger skåningarna mer makt över sina egna liv. En budget som ger fler vägar in på arbetsmarknaden för personer som står och knackar på för att komma in. En budget som förenklar och höjer statusen för alla våra betydelsefulla medarbetare.

Det kommer att minst sagt bli två intressanta dagar och det känns riktigt bra att lägga fram en offensiv budget som satsar stort på sjukvården, kollektivtrafiken och våra betydelsefulla medarbetare. Det är en budget för framtiden som tar ytterligare steg för att göra Skåne till en ännu bättre Region.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar