8 mars 2016

Inrätta ett regionalt vaccinationsprogram för äldre



Idag finns det inte ett allmänt vaccinationsprogram för äldre som det gör för barn och unga. I väntan på ett nationellt program behöver Region Skåne gå före och under en försöksperiod införa ett regionalt vaccinationsprogram för äldre. Det skulle bidra till fler friska årsrika människor och sjukvården kan tidigt behandla sjukdomar innan de uppstår. Detta förslag lanserar vi idag i en motion.

Dagens system har flera brister i vår strävan att ge våra äldre ett bra skydd mot sjukdomar bland annat är det flera äldre som inte vet om när vaccinationerna äger rum. Med ett allmänt vaccinationsprogram för äldre kan detta förhindras och på så sätt kan sjukvården tidigt förebygga sjukdomarna innan de uppstår.

Jag och Liberalerna föreslår därför att Region Skåne inför under en försöksperiod ett allmänt vaccinationsprogram för äldre i likhet med det program som ges till barn. Frågan om ett vaccinationsprogram för äldre är något som behövs i hela Sverige och bör därför hanteras av staten för att skapa en jämlik vård i hela landet. Men frågan om ett allmänt vaccinationsprogram för äldre är allt för viktig för att skjutas på framtiden därför behöver Region Skåne under en försöksperiod införa ett regionalt vaccinationsprogram för äldre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar