5 mars 2015

Socialdemokraterna och Miljöpartiet vill ta bort människors rätt att välja

Idag presenterar regeringen direktiv för utredningen om vinster i välfärden. Det är långtgående direktiv som skulle innebära om förslaget blir verklighet att skåningarnas rätt att välja sin egen vårdcentral är över.  Jag och Folkpartiet har vid ett flertal gånger varnat för vad en begränsning av vinster i välfärden kommer att leda till. Folkpartiet är och var de tydligaste förespråkarna för att makten ska ligga hos människor inte klåfingriga politiker.

Det är anmärkningsvärt att regeringen vill vrida tillbaka klockan till monopolets tid där människor fick vänta i månader på att få besöka en vårdcentral.  Det blir än mer uppseendeväckande när hela utredningen bygger på falska myter. Människors rätt att välja vårdcentral har inneburit att fler vårdcentraler har öppnats i stad och landsbygd samt att köerna har kortats dramatiskt.  

Förverkligas förslaget om begränsningar för vinster i välfärden skulle det få ödesdigra konsekvenser för Skåne. Mer än 450 000 skåningar har valt en privatvårdcentral, varför underkänner regeringen alla dessa människors val?


Vad sjukvården behöver är inte en förenklad vänsterretorik som målar upp motsättningar mellan olika grupper utan vad vården behöver är ett samlat grepp som ser den enskilda patientens behov och som inser att människor har olika behov och önskemål, det är därför det är så viktigt att Skåningarna själva får välja sin egen vårdcentral inte politiker som Jonas Sjöstedt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar