23 februari 2015

Hörby kommun riskerar att stå utan vårdcentral

De senaste veckorna har det gått att läsa om den turbulens och missnöje som många anställda känner på Hörby Vårdcentral. Det är en utveckling som har pågått sedan i höstas och har nu kulminerat där flertalet läkare och sjuksköterskor har sagt upp sig.

Hörby vårdcentral har ett behov av 8 läkartjänster men det finns nu endast 1,4 läkartjänster i tjänst på vårdcentralen. Om inte utvecklingen vänder så riskerar Hörby Vårdcentral att läggas ner. Det skulle vara ett extremt hårt slag för Hörby kommun som endast har en vårdcentral. En kommun med ca 15 000 invånare riskerar att stå utan en vårdcentral.

Situationen på Hörby vårdcentral är ohållbar och det drabbar Hörbys kommuninvånare hårt. Är en patient i behov att träffa en läkare är väntetiden flera veckor ibland månader. Personalen sjukskrivs eller flyr vårdcentralen.

Med anledning av detta kommer jag att i nästa vecka ställa följande fråga till Joakim Sandell (S) som har ansvar för Skånes Universitets sjukhus upptagningsområde:

Har ni tagit några initiativ för att lösa den ohållbara situation som finns på Hörby vårdcentral?

Det är viktigt att situationen på Hörby vårdcentral så snabbt som möjligt stabiliseras innan det är för sent då riskerar hela Hörby kommun att stå utan vårdcentral. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar