3 april 2015

Utveckla ett räddningscenter i Skåne

I veckan har jag och Torbjörn Ekelund från Folkpartiets räkning skickat in en skrivelse där vi uppmanar Regionstyrelsens ordförande Henrik Fritzon att snarast uppvakta regeringen för att påtala vikten av att räddningsskolan i Revinge får vara kvar då det har kommit oss till känna att regeringen ser över om myndigheten för kris samhällsberedskap ser över om de kan klara sig med en av dagens utbildningsorter (Sandö, Revinge)

Istället för att dra ner på vår beredskap vid stora kriser och katastrofer anser vi att Region Skåne borde ta ett större grepp kring säkerhetsfrågor i Skåne och utveckla den internationellt omtyckta räddningsskolan till ett räddningscenter som kan jobba tvärsektoriellt med säkerhetsfrågor i Skåne.

I en tid med ökad osäkerhet i omvärlden med terroristattentat i vår närhet så behöver vi stå väl rustade inför framtiden inte drar ner på vår förmåga det behövs på kort och lång sikt.

Så stora beslut som detta handlar om kan få långtgående konsekvenser för Skånes säkerhet. Det måste på ett seriöst sätt utredas och Region Skåne bör spela en aktiv roll och ta initiativ till att utveckla räddningskolan till ett räddningscenter i Skåne. Det sänder ut en tydlig signal att Region Skåne ser behovet av att arbeta aktivt med säkerhetsfrågor i Skåne.


Vår uppmaning hanteras förhoppningsvis på nästa veckas regionstyrelse, jag hoppas att den styrande minoriteten tycker precis som Folkpartiet att vi behöver utveckla ett räddningscenter i Skåne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar