15 oktober 2015

Skåne det ledande exemplet för en modern missbruksvård

Sedan tidigare har jag nämnt vårt viktiga arbete i Skåne när det gäller en modern missbruks och beroende vård. Idag får jag fått möjligheten att berätta lite mer om vår resa i Skåne när det gäller just detta, på en konferens om Narkotikapolitiken och missbrukets vardag i Stockholm tillsammans med andra experter, politiker och intresseorganisationer. Jag är inbjuden för att tala om Skåne som det ledande exemplet för en modern missbruks och beroende vård .  

I Skåne har vi kommit långt när det gäller synen på missbruk och den hjälp som människor som missbrukar narkotika behöver. Vi var först i landet med sprututbyte, valfrihet avseende läkemedelsassisterad behandling vid opiatmissbruk och nu ett försöksprojekt med naloxon som nässprej för att upphäva överdoser.


Min förhoppning är att vi kan övertyga fler delar av landet att ta till sig en modern missbruksvård och grunda våra insatser på evidens och inte låta fler människor dö på våra gator för att politikerna inte förmår skilja på moraliska föreställningar och verklighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar