16 juni 2015

Kriskommission för akutsjukvården i Skåne skjuts på framtiden

Under morgonen hade vi ett extrainsatt regionstyrelse där behandlades bland annat Folkpartiets initiativärende om att starta en förutsättningslös dialog om akutsjukvården i Skåne för att hitta lösningar på både kort och lång sikt, som jag tidigare har skrivit om på min blogg. Regionstyrelsen beslutade att återkomma med ärendet senare under hösten. Det är beklagligt att styret väljer att skjuta på beslutet om att inrätta en kriskommission för akutsjukvården. 

Region Skåne måste omedelbart starta arbetet med att hitta lösningar. Akutsjukvården befinner sig i en kris i stora delar av landet och i Skåne. Patienter och medarbetare vittnar om överfulla akutmottagningar med följden av att människor får vänta i flera timmar på vård och en personal som är hårt ansträngd som försöker göra sitt bästa för att ge en så god vård som möjligt

Därför vill vi från Folkpartiets sida involvera patienter och de som arbetar i vården som med sin erfarenhet har en unik och värdefull kunskap, med möjligheten att tillsammans forma och förbättra framtidens akutsjukvård i Skåne.

Det finns inga enkla lösningar och svar på de utmaningar som akutsjukvården står inför, men vi har inte råd att inte anta utmaningen. Den här frågan är allt för viktig att göra politik av, därför har vi som politiker ett ansvar att lägga partipolitiken åt sidan och istället arbeta tillsammans för en bättre situation för Region Skånes medarbetare och för att få till en bättre akutsjukvård för skåningarna.


Trots att beslutet om att inrätta en kriskommission för akutsjukvården i Skåne skjuts på framtiden hoppas jag att styret inser allvaret och ser till att inrätta en kriskommission för att påbörja en dialog om akutsjukvården i Skåne med patienter och medarbetare. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar