17 juni 2015

SD hjälper styret att återta dialysvården i egen regi

Vid gårdagens regionstyrelse beslutade styret tillsammans med SD att återta dialysvården i egen regi, trots att det är en välfungerande och omtyckt verksamhet av dialyspatienterna. Det förvånar mig knappast att Socialdemokraterna och Miljöpartiet väljer att återta dialysvården i egen regi.
Trots att Heleneholmskliniken bedriver en högre kvalitet än vad Region Skåne själva gör, så ligger det i linje med styrets strävan att all sjukvård ska drivas i egen regi. Styret har en tydlig agenda och låter ideologin gå före patienternas bästa.

När det gäller SD har de under ärendets gång likt en vindflöjel ändrat ståndpunkt. Redan från början i hälso- och sjukvårdsnämnden var SD bereda att återremittera ärendet när det stod klart att det fanns stora brister i underlaget till beslut, i sista sekund valde SD att stödja styret och rösta för att återta dialysvården i egen regi.

Dialysärendet gick sedan vidare till regionstyrelsen för beslut. Plötsligt gjorde SD klart att de hade ändrat sig och skulle precis som alliansen rösta nej till att återta dialysvården, då hade bland annat njurförbundet gått ut med skarp kritik mot förslaget att återta dialysvården i egen regi där njurförbundet lyfte de negativa konsekvenserna det skulle medföra för dialyspatienterna. På sittande möte fick styret kalla fötter och valde istället att dra ut ärendet och därmed sätta in ett extra regionstyrelsesammanträde för att avgöra ärendet.

På det extrainsatta regionstyrelsemötet igår, valde SD för tredje gången att åter igen byta ståndpunkt och rösta för styrets förslag. Det är anmärkningsvärt att ett parti som så desperat försöker hävda att de är ett ansvarsfullt parti helt plötsligt ändrar åsikt i olika frågor.


Det är inte att ta ansvar för dialyspatienterna som nu på grund av styret och SD blir av med en omtyckt och god verksamhet för dialysvården i Skåne.          

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar