9 juni 2009

Ambulansupphandling

För en stund sedan fattade regionstyrelsen beslut om att upphandla ambulanssjukvården i hela Region Skåne. Jag är mycket nöjd med detta eftersom Region Skåne får ut en ökad kvalitet och mer för skattebetalarnas pengar genom upphandlingen.

Några av kvalitetshöjningarna handlar om att ambulansverksamheten förstärks i Vellinge, Lund, Landskrona och på Österlen. En annan förbättring handlar om utrusningen som ska förnyas genom ett nytt radiosystem och ny ambulans-EKG-utrustning. Dessutom ska den medicinska kompetensen höjas i alla ambulanstransporter. Som regionpolitiker med ansvar för sjukvårdsfrågor kan jag inte annat säga än att dagens upphandlingsbeslut är mycket tillfredställande. Oppo(s)itionen försöker göra gällande att det blir sämre med upphandlad verksamhet, trots att regionen under måga år haft upphandlad verksamhet. S har själva också gjort ambulansupphandlingar när de varit i majoritet. Men det är väl så att det är farligare för att de inte är i majoritet.

Regionen fick sammanlagt sju anbud och de vinnande entreprenörerna är Sirius Humanum AB för distrikt 1, 3 och 4 samt Falck Ambulans AB för distrikt 2.

Sds skriver här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar