11 juni 2009

Stort TACK...

.......till dig, Lars. Lars Leijonborg meddelade idag att han ska avgå som minister. Jag är inte helt förvånad att han väljer att lämna nu, då han tagit ner två stora projekt som betyder mycket för forskningen i Sverige och därigenom vår konkurrenskraft och tillväxt.

Först la han forskningspropositionen som är den mest kraftfulla satsning på forskning i Sverige genom tiderna. Han och folkpartiet hade lyckats förhandla fram kraftigt ökade resurser till forskningen.

Sen kom positiva besked om ESS slag i slag. För ett par veckor sedan i Bryssel blev det klart att Tyskland och Frankrike ställde sig bakom förslaget till ESS i Lund. Och för någon vecka sedan meddelade Spanien att de drog sig ur kampen. Detta innebär i praktiken att Lund kommer att bli värd för ESS-anläggningen om inget uppseendeväckande händer.

Kan bara konstatera att få forskningsministrar har fått så mycket gjort som Lars Leijonborg under sin tid som minister. Jag är övertygad om att Leijonborgs insatser kommer att göra avtryck långt efter att han lämnat politiken.

Olika medier rapporterar om detta idag:

KB SDS KVP Expressen DN HD

Sydsvenskan har ett litet roligt bildkollage

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar