20 november 2014

Är den fortsatta utbyggnaden av E22 hotad

Minoritetsregeringen med S och MP har haft makten i knappt tre månader. Trots detta har betydelsefulla infrastruktursatsningar lagts på is och skjutits på obestämd framtid. Exempelvis förbifart Stockholm och en nedläggning av Bromma flygplats. 
Att döma från signalerna kommer ett ytterligare objekt att läggas på listan. Det gäller färdigställandet av E22 till motorvägsstandard. Med anledning av detta ställer jag en enkel fråga i nästa veckas regionfullmäktige till Henrik Fritzon om vilka initiativ han tar för att säkerställa att E22 byggs ut enligt plan.

Signalerna gör gällande att den planerade utbyggnaden av E22 kommer att plockas ur den kommande infrastrukturpropositionen. Det vore förödande för nordöstra Skåne och slår hårt mot tillväxten i Kristianstad med omnejd.  Genom att bygga om E22 till motorvägsstandard blir vägen säkrare och miljön bättre för dem som bor utmed vägen. Utbyggnaden bidrar också till att utveckla näringslivet och öka rörligheten på arbetsmarknaden inom Öresundsregionen.

Det är inte första gången som en S regering väljer att inte prioritera Skåne och E22. Under Göran Perssons tid som statsminister plockades E22 ut ur infrastrukturplanen, vilket har fått till följd att den angelägna satsningen har blivit kraftigt försenad.
E22 är något som alliansregeringen har prioriterat under sina åtta år. E22 har byggts ut i ettapper och i den senaste infrastrukturpropositionen finns ett färdigställande av E22 med och är en viktig satsning för hela Skåne inte minst för nordöstra Skåne.



Jag uppmanar Henrik Fritzon att omedelbart ta initiativ till att uppvakta den sittande regeringen för att verka för ett slutförande av den fortsatta utbyggnaden av E22. Det är viktigt att det arbete som alliansen har påbörjat slutförs. Det är direkt avgörande för nordöstra Skånes attraktivitet och konkurrenskraft

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar