22 november 2014

Vad händer med planerad vård för Papperslösa?

I sydsvenskan den 15 oktober proklamerade den styrande minoriteten med stolthet att man under nästa år kommer att införa fri vård för papperslösa. Döm till min förvåning när minoriteten presenterade sin budget stod det inte en rad om detta. Därför ställer jag vid nästa regionfullmäktige en enkel fråga till Henrik Fritzon: Har ni för avsikt att införa planerad kostnadsfri vård för papperslösa under nästa år?

Trots det svåra parlamentariska läget som S och MP har tagit över och löften om breda politiska lösningar, tog det inte lång tid innan det nya minoritetsstyret började lova nya satsningar, utan någon förankring. Minoritetsstyret gjorde tydligt att man hade för avsikt att införa planerad vård för papperslösa. Det skulle innebära att de skånska skattebetalarna skulle stå för exempelvis höftledsoperationer eller gråstarrsoperationer till papperslösa.


Jag är stolt över att alla människor har rätt till akutsjukvård, ingen ska behöva dö på gatan. Men att gå från vård som inte kan anstå till all planerad vård innebär att samma person kan få exempelvis en höftledsoperation skattesubventionerad det är inte att ta ansvar för skattebetalarnas pengar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar