6 november 2014

S och MP backar om skatten



Sedan Henrik Fritzon tillträde som partiföreträdare för S i Region Skåne har han ständigt propagerat för en skattehöjning oavsett hur ekonomin eller verksamheten sätt ut. Självändamålet har hela tiden varit en skattehöjning till varje pris. Det var också det främsta vallöftet i regionvalet. Senast för ett par dagar sedan var det samma retorik, skatten skulle höjas med 40 öre. Idag ger Henrik Fritzon ett annat besked nämligen att skatten ska vara oförändrad. Han påstår själv att det beror på den goda ekonomin och överskottet på nästan en miljard som är anledningen.

Vad som istället stämmer överrens med verkligheten är det faktum att Henrik Fritzon har fått kalla fötter och i sin strävan att till varje pris ha makten, har gjort att han är bered att överge sitt främsta vallöfte. Det är anmärkningsvärt och visar socialdemokratins rätta ansikte, att regera till varje pris.

Från Folkpartiets sida och alliansens sida är vi givetvis glada att S och MP backar. Det är ett bevis på att den politik som vi har fört i åtta år har gett resultat och gjort att skåningen har fått en bättre vård och ökad patientmakt. En skattehöjning skulle vara förödande för de skånska skattebetalarna. Särskilt för låginkomsttagare som redan tyngs av höga skatter och som kommer tyngas än mer när den planerade skattechocken från den nya rödgröna regeringen genomförs

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar