5 oktober 2009

Hela dagen i hälsovalets tecken!

Idag har jag träffat representanter från Stockholms läns landsting som är på studiebesök i Skåne för att ta reda på hur vi tänkt när vi riggade Hälsovalet. Stockholm var tidigt ute med vårdval Stockholm och de funderar nu på hur de ska vidareutveckla modellen. Jag tycker att stockholmsvårdvalet liknar vårt gamla ersättningssystem ganska mycket med starkt fokus på ersättning för läkarbesök.

Vi i skåne har valt en helt annan inriktning utifrån våra förhållande. Landstingen och regionerna i Sverige skiljer sig oerhört mycket åt och så också hur man väljer att införa sina vårdval. Konstaterar att det var klokt av regeringen att förslå att alla landsting ska inför valfrihetssytsem, men minst lika klokt att de höll tassarna borta från att bestämma hur primärvården ska se ut ute i landet.

Om ca 10 minuter dvs 18.30 ska jag träffa folkpartister från Svedala, Trelleborg och Vellinge. De har också bjudit in en privat vårdgivare till diskussionen/samtalet. Ska bli intressant och spännande att se hur kvällen utvecklar sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar