30 oktober 2009

Minska klimatförstöringen - Bygg ut kärnkraften nu!

Idag meddelade Vattenfall ich Industrikraft att de inleder ett ommfattande samarbet för att säkra basindistrins energitillgång. I detta besked var de tydliga med att de vill bygga nya kärnkraftsreaktorer. Regeringen har fattat beslut om att tillåta att man förnyar de befintliga reaktorerna och forskning kring kärnkraft, vilket Folkpartiet har drivit fram.

I närtid så är en utbyggd kärnkraft det enda realistiska alternativet för en säkrad elförsörjning i Sverige. Givetvis måste vi satsa på förnyelsebara alternativ såsom vindkraft också. Men är vi inte beredda att kraftigt minska elanvändandet så måste vi ha realistiska alternativ. När ska Miljöpartiet krävas på ett ordentligt och realistiskt svar i denna allvarliga fråga. Mp vill ha mer tåg, mindre bilar, mer vindkraft, ingen kärnkraft osv. Men ingen ska behöva sänka sin levnadsard och energiförbrukning. Jag tycker att vi givetvis måste vara så energisnåla som möjligt och utveckla ny teknik, samt att vi alla får vara beredda till att göra uppoffringar. Men för att vi ska klaraklimatutmaningen och behålla jobben, välfärden och en god levnadsstandard, så behöver vi ta hjälp av en utbyggd kärnkraft.

Olika media rapporterar:

KB UNT SvD1 2 3 Gp DN SDS HD

2 kommentarer:

  1. Ovanligt dumt är att vi stängt 2 reaktorer i Barsebäck som skulle kunna ge oss billig el i 25 år till. Dessutom är det en jättelik kapitalförstöring. Nej, återstarta Barsebäck så snart det bara går!

    SvaraRadera
  2. Tack för din kloka kommentar och jag kan bara hålla med! Gilbert

    SvaraRadera