20 april 2009

Hälsovals chatt

I eftermiddag ska jag tillsammans med flera andra chatta om hälsoval Skåne och jag hoppas att det är många som vill chatta med oss. Vill du chatta eller skicka fråga i förväg klicka här.

Det finns flera som hävdar att de privata vårdgivarna ratar hälsovalet, men det är inte en bild som stämmer med den bild jag har. Ca hälften av de vårdgivare som har vårdavtal med oss i Region Skåne har valt att gå in i Hälsovalet. De övriga vårdgivarna med vårdavtal finns kvar med sin verksamhet och är valbara trots att de inte ingår i hälsovalet. Vi har valt att inte tvinga in dem som går på avtal utan vi ser det som att vi har en långsiktig relation med alla våra vårdgivare. Jag uppfattar det som att det stora flertalet av dem som valt att stå utanför den 1/5 avvaktar för att se vad som händer i hälsovalet och är positiva till reformen i grund och botten. Sedan finns det ett litet antal vårdgivare som är motståndare mot hälsovalets grunder och tyvärr får detta lilla antal stort medialt intresse.

Vi har inrättat ett callcenter som ska svara på frågor om hälsovalet och de är igång för fullt. De tog under de tre första dagarna emot ca 400 samtal per dag, 98% av samtalen besvarades och samtalen besvarades i genomsnitt inom 15 sek. Flera frågor rör möjligheten att kunna göra sina val över nätet, men den är tyvärr inte i funktion än. Förhoppningsvis kan du göra elektroniska val i början av maj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar