27 april 2009

Svår influensa eller pandemi?

I flera tidningar kan man läsa om den svininfluensa som drabbat bla Mexico där flera människor avlidit. Skånes smittskyddsläkare uppmanar all att hålla en god hygien och jag rekommenderar alla att alltid hålla en god handhygien för att minska all form av smittspridning om så bara en vanlig förkylning. Han menar att faran inte är stor bara man gör det. Sedan fågelinfluenserna började smitta människor för ett några år sedan har det varnats för att en ny pandemi likt spanska sjukan ska bryta ut. Jag hoppas ett det inte är det och vi får anledning att särskilt följa händelseutvecklingen den närmaste tiden. Ta det lugnt och inte stressa upp sig, men noga följa rapporter i media, är mitt råd. Läs Kristianstadsbladet här.

DN rapporterar att de första fallen i Europa nu är konstaterade, men att största faran är panik. Men visst kan jag bli orolig, men beredskapen hos myndigheter är hög både i Sverige och EU.

Sydsvenskan skriver om att Skåne nu inrättat en särskild jourlinje för oroliga som du når via sjukvårdsrådgivningen på 1177. KvP skriver om Region Skånes beredskap inför svininfluensan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar