9 april 2009

Mottagning för hemlösa

På dagens närsjukvårdsberedning hade vi uppe ett ärende om hemlösemottagningen på Ugglan i Lund. Vi gav dem 200 000 kr så att de kan fortsätta att bedriva sin verksamhet året ut och gav hälso- och sjukvårdsdirektören i uppdrag att ta fram förslag på en långsiktig lösning. Sverigedemokraterna förnekar sig aldrig utan yrkade på att vi skulle stryka orden gömda flyktingar ur ärendehandlingen. I beslutsärendet som var mycket längre var det ett litet stycke i slutet som följer:

"Kopplingar till Region Skånes policyer och övergripande beslut

I enlighet med Region Skånes planeringsramar 2008 för planperioden t o m 2010, riktas uppmärksamhet på grupper i befolkningen som befinner sig i en socialt utsatt situation och som har särskilda behov. Som exempel kan nämnas gömda flyktingar och hemlösa."

Detta är direkt klippt ur budgeten och sker som hänvisning och till stöd för vårt beslut. SD:s representanter ville att gömda flyktingar skulle strykas så de inte får vård två gånger.

Jag är stolt över det humanistiska beslut som vi tagit om att ge gömda flyktingar akut och annan omedelbart nödvändig vård, men har svårt att se dagens beslut om vård till Hemlösa skulle förknippas med gömda flyktingar. Ibland är det svårt att se logiken i SD:s resonemang men det var väl ordet flykting som fick dem att gå i taket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar